به گزارش «نماینده» , منصور مجاوری در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع بودجه آموزش و پرورش، اظهار کرد: اگر نگاهی به وضعیت بودجه آموزش و پرورش طی ۲۰ سال گذشته بیاندازیم، یک حرکت سینوسی را مشاهده میکنیم که لازم است نهادهای برنامهریز و کارشناسان امر بررسی کنند چرا چنین اتفاقی رخ داده است، آن هم برای دستگاهی که اهمیتش بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی افزود: کسری بودجه چند عامل دارد. علت نخست این است که ممکن است برآورد و پیشنهاد اولیه اشتباه باشد یا سازمان برنامه و بودجه نتواند برآورد آموزش و پرورش را تامین کند. عامل دوم قوانینی است که در طول سال مالی در مجلس و بدون پیش بینی بودجه مصوب میشود که میتوان به استخدام و بکارگیری نیرو و طرحهای تشویقی اشاره کرد و آموزش و پرورش ملزم به اجرای قانون است. هم اکنون نیز بحث استخدام نیروهای حقالتدریسی که سالهت در بدترین شرایط خدمت کردهاند مطرح است که به علت کمبود منابع نمیتوانیم آنها را استخدام کنیم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش عامل سوم را عدم تحقق برخی تبصره های قانونی دانست و عنوان کرد: به عنوان مثال تبصره ۲۴ بودجه سال ۹۴ که یک ریال آن محقق نشد. سال گذشته نیز تبصرهای در بودجه ۹۶، برای تامین ۳۰۰۰ میلیارد تومان بابت پاداش پایان خدمت تصویب شد که با هزار سختی و مکافات ۲۵۰۰ میلیارد تومان آن را دادند. وقتی اعتبارات پیش بینی شده در تبصرهها محقق نمیشود بودجه به مشکل میخورد.
مجاوری بیان کرد: عامل چهارم کسری بودجه باورهای غلط درباره آموزش و پرورش است بر خلاف برخی اظهارات، ۴۰۰شاخص در توزیع بودجه داریم و بر اساس انواع پارامترها ضریب محرومیت و برخورداری برای استانها تعیین شده است اما هنوز جایگاه آموزش و پرورش به عنوان اصلیترین وزارتخانه کشور شناخته نشده و باور برنامه ریزان در برخی زمانها بر اساس تفکر صحیح آموزشی نیست و آموزش و پرورش را دستگاه هزینهای میدانند، در حالی که معلمان نسل آینده کشور را پرورش میدهند و تا زمانی که این نگاه اصلاح نشود اوضاع خوب نمیشود.
وی تصریح کرد: تا این لحظه یک ریال بابت ردیف شیر مدارس تخصیص ندادهاند. متاسفانه آموزش و پرورش در اولویت نیست و با اینکه شیر جزو مصوبات شورای عالی سلامت است چرا باید بودجه شیر از پول یارانه حذف شود؟
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تا وقتی کسریهای بودجه جبران نشود از آموزش و پرورش دردی دوا نمیشود. در این شرایط پاداش پایان خدمت بازنشستههای سال ۹۶ و حقالتدریسها چه میشود؟ درد آموزش و پرورش با این ۴۰هزار میلیارد تومان دوا نمیشود و اگر کمکهای مردمی نباشد باید مدارس تعطیل شوند.
مجاوری با تاکید بر اینکه حال آموزش و پرورش با این بودجه ها خوب نمیشود، گفت: رئیس جمهور آموزش مهارت زندگی به دانشآموزان را از آموزش و پرورش خواستهاند، آموزش مهارت با کدام معلم با انگیزه که در روستاهای محروم درس میدهد محقق میشود؟ اکنون تغذیه مدارس شبانه را و ایاب و ذهاب را نمیتوان کامل تامین کرد.
نظر شما